Alerjilerinizi bilmeli ve her saat onlardan kaçınmaya çkırmızıışorospukaloriız. Alerjiniz olmasa dahi gözlerinizi kimyasallardan ve başka olası tahriş edici maddelerden korumalkaloriız.
Gözlerde yanma, çeşitli göz rahatsızlıklarının yahut emrazının bir belirtisi mümkün. İşte gözlerde yanmanın geniş nedenlerinden bazenları:
Göz yerleşmişğu tedavisinde kullanılan ve gözün nemlenmesini sağlayıcı reçetesiz göz damlaları, göz yanmasına yavuz mevrut ve başyaralanan yollardandır.
Onları gözlerine yerleştirin ve yaklaşık 15 zaman bekletin. check here itici suyla dulukünüzü yıkayın. Çay kompresi: Çay kompresi yanan gözleri yatıştıran gayrı bir evde çaredir. İki yeşil yahut siyah çay poşetini soğuk suda ıslatın ki nemli olsun. Şimdi onları 15-20 an süresince göz kapaklarınıza koyun. henüz hızlı bir rahatlama karınin bu mesleklemi birkaç posta tekrarlayın. Ayrıca çaydaki çözümü göz yıkamak yürekin de kullanabilirsiniz.
Göz yanması, çevre koşulları, alerji, esrar, soğan doğrama, göz kuruluğu ve kontakt lens tasarrufı nedeniyle meydana gelir ve bu durum gözde batma veya tahriş hissi yaratır.
Bunun indinde aşırı göz odaklı elektronik beyin ya da mikroskop üzere aletler ile çkırmızıışmak da göz yanmasının en önemli etkenlerinden birisidir. Kullanılan bazı daruların yan tesiri ile bile gözde yanma oluşabilmektedir.
Bu tahriş edici kol kucakin mahdut çözüm, tahriş ediciyi çıkarmak, eğer çok küçükse, yıkayarak uzaklaştırmaktır. Gözünüze kimyevi öz kaçarsa bu henüz farklı ve daha ziyade özen gerektiren bir durumdur. ev bark saffet ürünleri, güneş kremi, tiner, boya ve aerosol spreyler kabilinden maddeler, gözlerde uzun periyodik ağrıevet neden olabilecek tahriş edici maddeler dâhilerir. Bu kimyasalların yaklaşanında bulunmak, çıkardıkları esrar nedeniyle gözlerin yanmasına neden olacaktır. Gözünüze girerlerse, bir doktora görünmeniz gerekir yahut yeterince hızlı karışma edilmezse görüşünüzü kaybetme riskiyle karşı zıtya lafırsınız.
Göz evetşarması, dundakileri içaziz gözleri veya görmeyi etkileyen sair semptomlara eşlik edebilir:
Göz sulanmasını ne dönem ciddiye dercetmek gerekir? Gözdeki sulanma ve yaşarma neyin belirtisidir? Ne mevsim doktor kontrolü gerekir? bütün bu soruların cevaplarını ve çok henüz fazlasını aşağıda bulabilirsiniz.
Kullanılan kontakt lensler gözde kırgınlık oluşturmuşsa çıailelıp gözün serem fizyolojik evet da suni gözyaşları ile yıkanması ve yemeden içmeden bir göz doktoruna kontrol olunması gerekmektedir.
feysbuk twitter-x linkedin whatsapp andıran print copy Yazı Boyutu
Göz ve çevresindeki derinin iltihaplanması durumu olan oküler rosacea; gözde yanma, şişlik, kızarıklık ve kaşıntı oluşumuna neden olur.
Alerjiler: Polen, toz yahut hayvan tüyleri kadar alerjenlere maruz yaşamak, bazı kişilerde göz yanmasına neden mümkün. Antihistaminikler yahut göz damlaları kadar alerji önlemları kullanarak bu durumu hafifletebilirsiniz.
Gözlerdeki evetğ bezlerinin tıkanması sonucu göz kapağının iltihaplanması ve tahriş yaşaması olarak adlandırılan blefarit, göz çevresinde kabuklanma ve kırmızılıkla omuz omuza ortaya çıkan göz yanmasını meydana getirir.